direct naar de content
theaterhetonderdak541
theaterhetonderdak541
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

naar winkelmand
boekje

COVID-19

Welke coronamaatregelen gelden bij Theater ’t Onderdak (met ingang van 25 sept. 2021)?

Vanwege Covid-19 (corona) gelden er spelregels voor alle bezoekers van het theater. Of dit nu gaat om bezoekers van voorstellingen of vrijwilligers, voor iedereen gelden dezelfde regels.

Coronatoegangsbewijzen voor bezoek aan theater of concert zijn verplicht.

Het bestuur van Stichting Theater ’t Onderdak moet de richtlijnen volgen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit voor een goede bescherming van alle personen die in het theater komen. Alle zitplaatsen in de theaterzaal mogen in gebruik zijn. Als wij staanplaatsen hebben, bijvoorbeeld bij een ‘open bar’ tijdens een voorstelling, mag maximaal 75% van de capaciteit benut worden.

Als Coronatoegangsbewijs kan het volgende dienen

* een vaccinatiebewijs, QR-code op je telefoon of het bewijs dat je hebt gekregen na vaccinatie;
* een negatieve testuitslag: PCR-test;
* het bewijs dat je bent hersteld van Corona. Dit is een medische verklaring.

In Nederland is men vanaf de leeftijd van 14 jaar, verplicht een legitimatiebewijs bij zich te dragen. Zo nodig moet dit worden getoond.


Eén van de gevolgen zal zijn dat de toegangscontrole wat langer zal duren. Het bezoek wordt om deze reden gevraagd tijdig aanwezig te zijn! Mede daarom bestelt u theater en filmkaarten zoveel mogelijk online via onze website www.hetonderdak.nl

Voorafgaand en tijdens het theaterbezoek

Wij adviseren om voorafgaand aan en tijdens het theaterbezoek het volgende in acht te nemen. 
- Was regelmatig de handen, bij voorkeur met water en zeep;
- hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
- gebruik papieren zakdoekjes;
- bij twijfel over verkoudheid en/of koorts, blijf thuis.

Wat doet Theater ’t Onderdak

In de strijd tegen uitbreiding van het Corona-virus (Covid-19) neemt Theater ‘t Onderdak maatregelen om het risico van besmetting in en rond het theater zoveel mogelijk te beperken.

Luchtverversing

Theater ‘t Onderdak beschikt over een geavanceerd systeem voor de beheersing van het klimaat. Per minuut verversen we in de theaterzaal 65.000 liter lucht welke direct (verwarmd, of gekoeld) van buiten naar binnen wordt geblazen.

Tegelijkertijd wordt er bovenin de zaal 55.000 liter lucht afgezogen en direct naar buiten afgevoerd. Voorbeeld: Indien de voorstelling wordt bezocht door 50 bezoekers verversen wij per voorstelling per bezoeker 150.000 liter gefilterde schone buitenlucht.

Medewerkers hebben instructies ontvangen over hoe om te gaan met preventieve maatregelen. Het is van belang dat er zo min mogelijk directe contactmomenten zijn.

Er wordt extra schoongemaakt en deurklinken en stoelleuningen worden regelmatig door medewerkers en schoonmaakdiensten gedesinfecteerd.

Wij accepteren contant geld maar pinbetalingen hebben onze voorkeur.

Houd bij binnenkomst uw QR-code en/of pcr-test en/of  bewijs van herstel én toegangskaarten gereed, wij pakken deze niet van u aan en zullen op gepaste afstand de kaarten controleren.

Garderobe, bar, foyer, theaterzaal

- Voor de bezoekers staan de entrée deuren open.
- De balie t.b.v. kaartcontrole is voorzien van een Plexiglas scherm.
- Bezoekers blijven zoveel mogelijk op hun plaats zitten.
- Bezoekers volgen het advies van onze medewerkers op.
- De bar sluit anderhalf uur na afloop van de voorstelling, doch uiterlijk 23.55 uur; om 24.00 uur zijn er geen bezoekers meer in    de bar.