Zaterdag 16 november: nieuwe namen, bruisende talenten (cabaret)

Het podium is voor de jonge talenten van de Paul van Vliet academie. Yara van Engelen, ManCo (Maarten Mantel en Brian Cox) en Hugo van Eck hebben keihard gewerkt aan hun cabaretprogramma. Deze beginnende spelers krijgen in ons theater de kans om hun talent te laten zien. Lees verder ===> 

04 Nov
ManCo (Maarten Mantel & Brian Cox) – KOFFIE?
Het leven is bijna ondenkbaar zonder koffie. Je staat er mee op, gaat er mee naar je werk, en een beetje nachtbraker gaat er zelfs mee naar bed. Maar in het theater is koffie vaak niet meer dan het pauzedrankje. Tot nu!
In het debuutprogramma  KOFFIE? Sleept ManCo het bescheiden bonenbrouwsel het toneel op, met hilarische gevolgen. Een gevarieerd programma van sketches, liedjes, grapjes en mime. Zij halen alles uit de kast om u te vermaken (en om ruimte te maken voor de snelfiltermaling). Komt dat zien!
Manco is een komisch duo, gevormd door Brian Cox die afgestudeerd is in 2018 en Maarten Mantel die in het afstudeerjaar zit van de Paul van Vliet Academie.
Yara van Engelen
”…Ik maak zoveel domme dingen mee, dat ik wel cabaret moet maken” dat hoor je Yara vaak zeggen. Als je net even anders kijkt begint het op te vallen dat heel veel dingen eigenlijk heel raar zijn.... zoals volwassenen, onze (over)gestructureerde maatschappij, social media en die oneindige druk om je benen zo glad mogelijk te scheren. Als we weer  naar elkaar zouden luisteren, misschien wordt de wereld dan een minder gekke plek…”
Hugo van Eck
'Net als iedereen leidt Hugo van Eck een leven van keuzes, vragen en antwoorden. Maar er is en blijft één vraag die hij maar niet beantwoord krijgt: Wat is mijn rol in het grote geheel? Waar pas ik? En hoe moet ik me houden om alles zo vreedzaam mogelijk te laten verlopen? Door zijn pogingen deze vraag te beantwoorden is zijn innerlijk veranderd in een soort schaakspel tegen zichzelf. En als je tegen jezelf schaakt, ben je altijd én de winnaar én de verliezer. Aan de hand van scherpe conferences en komische liederen gaat Hugo op zoek naar de gulden snede van het menselijk zijn: Wat hebben we zelf in de hand, en wat laten we onbewust aan het lot over? Is de voorbedachte strategie wel altijd de beste? Wat gebeurt er als je die laat varen, en gewoon maar wat doet? Samen met het publiek gaat Hugo op onderzoek uit en hoopt daarbij zichzelf én u een antwoord te bieden.'

Genres