Zaterdag 8 februari: Marc de Hond, cabaret

'Voortschrijdend inzicht'

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject.

Marc is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters, waar hij per voorstelling wordt geïnterviewd over zijn leven. In Sassenheim is de interviewer Frenk van der Linden (geboren in Hillegom). Bij Marc werd in 2019 blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. Marc verloor zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. Lees verder ===>

09 Dec

 enige dat hij van haar heeft, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor Marc heeft ingesproken en waar hij veel waarde aan hecht.Nu Marc zelf ziek ben, wil hij iets soortgelijks maken voor zijn kinderen Livia en James..Uiteraard wil hij heel erg oud worden, maar mocht de ziekte dat in de weg staan, wil Marc dat zijn kinderen, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over hem te weten kunnen komen. Daarom worden de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om Marc stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat Marc’s kinderen hem later kunnen bingewatchen Iedere voorstelling wordt Marc geïnterviewd door een andere presentator en zullen bekenden van Marc te gast zijn om samen met hem herinneringen op te halen.

De voorstelling begint met een optreden van Marc met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met de interviewer waarin elke avond een specifieke fase of gebeurtenis uit zijn leven centraal staat. Marc wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s. De winst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.  

Genres