Theater 't Onderdak trakteert!

Het theaterseizoen 2016-2017 draait inmiddels op volle sterkte en ook voor volgend jaar hebben wij diverse pareltjes uit de recente filmgeschiedenis voor u geselecteerd...

03 Nov

Theater 't Onderdak trakteert!

Het theaterseizoen 2016-2017 draait inmiddels op volle sterkte en ook voor volgend jaar hebben wij diverse pareltjes uit de recente filmgeschiedenis voor u geselecteerd.

Donderdag 12 januari draait 'Una via a Palermo' (2013), een subtiele Italiaanse komedie waarin twee auto's klem komen te staan. De film werd genomineerd voor een Gouden Leeuw tijdens het filmfestival van Venetië. Filmmaakster Emma Dante, zelf ook afkomstig uit Palermo, is in eigen land vooral bekend als theatermaakster, schrijfster en actrice. 'Una via a Palermo' is haar debuut als filmregisseur en een bewerking van haar boek 'Via Castellana Bandiera'.

Op 26 januari staat 'Still Alice' met Julianne Moore en Alec Baldwin op het programma. Alice Howland krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich realiseert dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

Donderdag 9 februari draait 'Carol' (2015), met Cate Blanchett en Rooney Mara. 'Carol', gebaseerd op een verhaal van Patricia Highsmith, is een in winters Manhattan gesitueerde romance over de relatie tussen twee vrouwen in de jaren '50. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop.

Op 9 maart wordt '45 years' (2015) getoond; een tergend pijnlijk, maar beeldschoon drama over een schijnbaar perfect huwelijk, gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay. Een week voor het 45-jarige huwelijksfeest arriveert een brief voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden. '45 Years' is een knap geconstrueerd en geschreven gevoelsdrama met een eenvoudige, haast timide regie.

23 maart staat 'Melody' (2014) op het programma, een drama rondom een draagmoederschap waarbij de twee betrokken partijen steeds meer naar elkaar toetrekken. Met deze tweede speelfilm snijdt de Belgische cineast Bernard Bellefroid, van oorsprong documentairemaker, een heikel onderwerp aan. Is met geld alles te koop, zelfs het moederschap?

Op 13 april draait 'Inherent Vice' (2014) van regisseur Paul Thomas Anderson, met Joaquin Phoenix, Josh Brolin en Owen Wilson. Het Los Angeles van de jaren '70 is het decor voor een humoristisch en filmnoir-achtig detectiveverhaal dat bol staat van de verwikkelingen.

Ten slotte, op 17 mei, wordt 'The Selfish Giant' (2013) vertoond, met Conner Chapman en Shaun Thomas. Regisseur Clio Barnard zet een modern en donker sprookje neer over jeugdige soevereiniteit en de prijs van vriendschap. Een prachtig en hartverscheurend drama over een 13-jarige jongen uit een arme wijk in Bradford, een stad in het noorden van Engeland waar de economische crisis flink heeft huisgehouden.

aan te passen.

Genres