Afgelopen zaterdag konden we in een uitverkochte theaterzaal genieten van muzikale komedie “Liften”.

Het decor zag er prachtig uit en paste precies op ons podium. De lift zag je omhoog en omlaag gaan doordat er een projectie op het decor omhoog en omlaag ging.

Het verhaal gaat over zangeres Veronique Défort (Mariska van Kolck)...

16 Oct

Het decor zag er prachtig uit en paste precies op ons podium. De lift zag je omhoog en omlaag gaan doordat er een projectie op het decor omhoog en omlaag ging.

Het verhaal gaat over zangeres Veronique Défort (Mariska van Kolck) die vast komt te zitten in de lift van een schoonheidskliniek, waar zij net heeft opgetreden, samen met Saskia (Joke de Kruijf) die hier werkt en Karlijn (Marleen van der Loo) die hier is voor een behandeling. De 3 dames kennen elkaar helemaal niet maar moeten er het beste van maken zolang ze samen vast zitten in de lift. Ze moeten in het begin niets van elkaar hebben maar beetje bij beetje maken ze er het beste van. Doordat ze een spelletje gaan doen, waarbij ook een wijntje wordt genuttigd worden ze steeds losser maar ook persoonlijker naar elkaar toe.

Behalve dat ze elkaar uitlokken om geheimen te vertellen komen ook hun problemen boven tafel. Deze verhalen worden ook uitgebeeld, dan stappen ze even uit de lift en wordt die scene gespeeld. Hierdoor krijgt het stuk een mooie balans tussen grappig maar ook heftig. De liedjes die tussendoor worden gezongen maken de voorstelling compleet, de 3 dames hebben tenslotte ook prachtige stemmen.

De verhalen zijn echt uit het leven gegrepen vertelde schrijver Leon van Uden mij na afloop. Hij was erg te spreken over de try-out van de voorstelling die op 25 oktober in première gaat in de Schouwburg in Amstelveen en zeer waarschijnlijk volgend jaar in reprise. Het zou zomaar kunnen dat er ook een “Liften 2” gaat komen zei Leon. Dit houden we dus zeker in de gaten.

Genres