Maartje en Kine met 'Speelbeesten II' - zaterdag 28 mei - 20.15 uur

Maartje & Kine kiezen ervoor om de hyper-actuele en warm ontvangen voorstelling ‘Speelbeesten II’ door te spelen tot juni 2022. De door ons geboekte voorstelling ‘Hoge Noot’ is dus vervangen. Speelbeesten II neemt je mee op een mystieke reis naar Kines thuisland Noorwegen, in coronatijd. Als de auto door bevroren diesel niet meer start, trekken Maartje en Kine per hondenslee verder naar inheemse volken en leren ze de joik - het traditionele gezang van de Sami - en de kulokke - een oeroude zangtechniek om je koeien te lokken in de bergen. 

De NTR maakte hier al een documentaire over die werd uitgezonden op NPO 3. ..Theaterkrant was vol lof noemde het een '...een fantasievolle reis naar de Noorse wildernis met prachtige tweestemmige liederen. Maartje & Kine weten echt te ontroeren en tonen je het echte Noorwegen, maar dan wel op zijn mystiekst...'

In het winterwonderland schreef het duo over onderwerpen die ze voorheen nog uit de weg gingen, zoals moeilijke liefdesrelaties, een ontbrekende kinderwens en een dementerende ouder. Maartje de Boer & Kine Håndlykken beklimmen het podium met een berg nieuwe liedjes. In Speelbeesten II maakt het publiek onderdeel uit van een experiment: elke avond worden nieuwe nummers geboren, terwijl andere juist een vroegtijdige dood sterven. Maartje en Kine zijn veelzijdiger, gewaagder en persoonlijker dan ooit! Alvast even kijken: 

LISTITEM_TITLE
cabaret