Zaterdag 9 september - 20.15 uur: Fabian Franciscus: Lekker gezellig! '

Met zijn kenmerkende sympathieke, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens… maar juist dat maakt het leven natuurlijk heerlijk onvoorspelbaar en leuk! Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig. 

Lekker gezellig is de derde theatershow van Fabian Franciscus. En hoewel deze sympathieke cabaretier vooral heel bang is voor alles, kun je maar beter om alles lachen, zo vindt hij zelf. Want dat is wel zo gezellig! In zijn voorstellingen staat het dagelijks leven met zijn ontwikkelingsstoornis centraal, en dit levert behoorlijk wat bijzondere en grappige anekdotes op. De luchtige titel verbergt zijn grote angst voor van alles in het leven. De dood bijvoorbeeld, want stel dat er opeens een piano uit de lucht valt en je daar net onder loopt? Of dat je allergisch bent voor de dood! Genoeg overpeinzingen voor Fabian Franciscus dus. Maar gelukkig heeft angst plaatsgemaakt voor acceptatie en kan hij tegenwoordig ook lachen om al zijn angsten. Dat is tenslotte een stuk gezelliger! Met zijn kenmerkende sympathieke, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens… maar juist dat maakt het leven natuurlijk heerlijk onvoorspelbaar en leuk! Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig.  Als cabaretier heeft hij namelijk al twee succesvolle shows op zijn naam staan (Vlafeest en Kleine Wereld), won hij het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam, speelde op Lowlands én behaalde de eerst plek op de Londense Comedy Store! En dan is hij ook nog eens ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. 

Fabian Franciscus studeerde simultaan af met twee studies aan de universiteit, maar helaas bleek een succesvolle carrière toch niet zo makkelijk te realiseren. Zijn autisme en neiging tot angst stak hier ongetwijfeld een stokje voor, maar gelukkig heeft hij dit weten om te buigen tot zijn kracht!

www.fabianfranciscus.nl


LISTITEM_TITLE
cabaret