FILM donderdag 12 oktober: 'She Said' - 20.15 uur

<

p>
In 2017 schreef de New York Times een artikel dat uiteindelijk een grote bijdrage leverde aan de #MeToo-beweging. 'SHE SAID 'volgt het verhaal van journalisten Megan Twohey en Jodi Kantor op hun zoektocht naar de waarheid achter het schandalige gedrag van filmproducent Harvey Weinstein. Een goed script en nog betere performances dragen bij aan een aangrijpende film die de ernst van deze misdaden ijzersterk weergeeft.


Een verhaal dat medeverantwoordelijk was voor de #MeToo-beweging, dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft. De film is geregisseerd door Emmy-winnaar Maria Schrader (miniserie Unorthodox) naar een scenario van Oscar®-winnaar Rebecca Lenkiewicz (Ida). De film wordt geproduceerd door Oscar®-winnaars Brad Pitt, Dede Gardner en Jeremy Kleiner namens Plan B Entertainment en de uitvoerend producenten zijn de voor een Oscar® genomineerde Megan Ellison en Sue Naegle namens Annapurna Pictures.  

De twee keer voor een Oscar® genomineerde Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) en Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick) spelen Megan Twohey en Jodi Kantor, twee journalisten van de New York Times die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden.

LISTITEM_TITLE
film