Vrijdag 8 december 20.15 uur: O'Dreams: 'DUBLIN'
DUBLIN, een even boeiende als vermakelijke ode aan de Ierse hoofdstad in al haar facetten, neemt O’DREAMS het publiek mee naar de bruisende stad Dublin. Ze komen langs iconische plekken waarachter bijzondere muzikale verhalen schuilgaan. Verhalen over de inwoners van Dublin. Maar óók over de vele avonturen die de drie vrienden er zelf beleven, want het drietal trekt regelmatig naar Ierland, speelt op straat en strijkt neer langs de oevers van The Liffey.  De mannen doorkruisen de drukke straten van Dublin en verdwalen in donkere stegen. Tijdens een eindeloos lijkende tocht langs oude Ierse pubs laven de drie zich aan Guinness, whiskey en weemoedige verhalen. Samen ontrafelen ze het onstuimige leven van beroemde Ierse muzikanten en vreemde kostgangers.

O’DREAMS zingt en speelt legendarische songs van onder meer The Dubliners, Christy Moore en U2. Beelden van de muzikale citytrip schieten op het podium voorbij. Het publiek zit op het puntje van de stoel en luistert ademloos naar prachtige, driestemmig gezongen ballads. Om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. Hilarisch is de pubquiz waarin de kennis van theaterbezoekers over Dublin flink wordt getest. Dublin is de voorstelling die liefhebbers van Ierland, Ierse muziek en fenomenale verhalen absoluut niet mogen missen.

O’DREAMS is een Iers/Nederlands klasse trio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en het publiek met rijke anekdotes en heerlijke humor werkelijk weet te raken. 

Danny Guinan - zang, gitaar

John Flierman - zang, gitaar, bouzouki, bodhran

Ed Veltrop - zang, accordeon, piano, toetsen

LISTITEM_TITLE
muziek