Zaterdag 9 december - 20.15 uur: Beth & Flo: 'Ander onderwerp'

Beth & Flo (Elsbet Remijn en Claudette Verhulst) staan voor de unieke combinatie van cabaret en klassieke muziek. Met sketches, prachtig tweestemmig gezongen liedjes en virtuoos pianospel overdondert dit duo de theaters.   

Jij hoort ‘m toch ook? Die stem in je hoofd, die fluistert, buldert, dramt. De stem die kleuterdeuntjes zingt op een tergend trage beat. Hij geeft genadeloos kritiek, of laat je wegdromen van de werkelijkheid. Beth & Flo horen hem elke dag en ze zouden hem het liefst negeren, door keihard Rachmaninov te spelen of een razendsnelle etude van Chopin. Nee, liever het gesprek met die stem niet aangaan. Liever een ander onderwerp, alsjeblieft.


Beth & Flo  zijn twee klassiek geschoolde pianistes die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Zij brengen klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor. 

Elsbet en Claudette studeerden klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2020 kwam het duo tot de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als 'een veelbelovend cabaret duo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes'. Het duo heeft in 2022 in Londen gloednieuwe werken opgenomen van de Britse componist Oliver Davis, samen met het Royal Philharmonic Orchestra. 

  • 'Een muzikaal en technisch sterk programma' – Trouw
  • 'In hun scènes en liedjes rondom de piano legden ze veel muzikale virtuositeit' – NRC
  • 'Klassieke muzikale hoogstandjes' – Telegraaf
  • 'Beth & Flo is een veelbelovend cabaret duo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes.' 
  • 'Vrolijk, levendig en met aanstekelijk enthousiasme' – Theaterkrant 
LISTITEM_TITLE
muziek