Braamt

Zaterdag 15 oktober speelt het Braamtheater in Theater ’t Onderdak drie tijdloze eenakters over jaloezie en afgunst. Deze drie pareltjes zijn gebaseerd op gevoelens van haat, jaloezie en liefde...

Zaterdag 15 oktober speelt het Braamtheater in Theater ’t Onderdak drie tijdloze eenakters over jaloezie en afgunst. Deze drie pareltjes zijn gebaseerd op gevoelens van haat, jaloezie en liefde.

De Sterkste van August Strindberg, hierin staat een krachtmeting tussen twee vrouwen centraal; de één oreert onophoudelijk, de ander zwijgt. Een venijnige machtstrijd zonder werkelijke winnaar.

De Beer van Anton Tjechov. Landeigenaar Grigori Smirnow rijdt de huizen af waar mensen wonen die hem geld schuldig zijn. Een onbetaalde rekening leidt hem naar het huis van de weduwe Popawa. Deze jonge weduwe is vast van plan om de rest van haar leven binnen te blijven, trouw aan haar echtgenoot.                                   Als Smirnow bij haar binnenkomt valt hij voor haar charmes. Een verhaal van hartstocht en een (verbaal) gevecht volgen.

De Meid van Herman Heijermans. Een grappig toneelstuk over een meid die haar mevrouw chanteert. Mevrouw is namelijk met haar pianoleraar de koffer ingedoken en de meid gebruikt dat om de rollen eens flink om te draaien.

Het Braamtheater toont door het spelen van klassieke toneelteksten de tijdloosheid van het gevoelsleven van de mens.

Het Braamtheater laat zien dat de kracht van theater niet per definitie gebonden is aan een podium en een groots decor. De eenakters en scènes worden met minimale middelen gespeeld.

 

Kaarten à € 17.50 zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl, info@hetonderdak, telefonisch 0252-225874 op werkdagen van 10.00-11.00 uur, bij Primera Sassenheim en 45 minuten voor aanvang aan de kassa van het theater. 

LISTITEM_TITLE
toneel