Zo 13-Mar-2022 | 15:00

Hands Up

Lejo

Lejo is maar in zijn eentje, echt in zijn eentje, maar met behulp van twee handen en tien vingers weet hij een kleine magische nieuw wereldje te scheppen, gevuld met wonderlijke wezentjes, die prachtige verhalen vertellen en daarmee hun publiek amuseren en boeien. Lejo gebruikt hier voor geen teksten maar alleen een variëteit van geluiden en audiotechnieken. Door die aanvulling komen de verhalen nog beter tot hun recht. Het blijft zijn publiek verbazen dat zoiets mogelijk is, alleen maar twee handen en een paar guitige oogjes. Zijn voorstelling is zo precies dat de toeschouwer op een gegeven moment vergeet dat het ‘een paar handen zijn’ en niet de poppenspeler, die hen meeneemt in zijn fantasie. Het is eenvoudige maar'liefdevol bedrog', maar van een ongelooflijke creativiteit, momenten van een lach en van liefde die men niet mag missen.

Lejo is maar in zijn eentje, echt in zijn eentje, maar met behulp van twee handen en tien vingers weet hij een kleine magische nieuw wereldje te scheppen, gevuld met wonderlijke wezentjes, die prachtige verhalen vertellen en daarmee hun publiek amuseren en boeien. Lejo gebruikt hier voor geen teksten maar alleen een variëteit van geluiden en audiotechnieken. Door die aanvulling komen de verhalen nog beter tot hun recht. Het blijft zijn publiek verbazen dat zoiets mogelijk is, alleen maar twee handen en een paar guitige oogjes. Zijn voorstelling is zo precies dat de toeschouwer op een gegeven moment vergeet dat het ‘een paar handen zijn’ en niet de poppenspeler, die hen meeneemt in zijn fantasie.

Het is eenvoudige maar”liefdevol bedrog”, maar van een ongelooflijke creativiteit, momenten van een lach en van liefde die men niet mag missen.

LISTITEM_TITLE
Jeugd