Beste theaterliefhebber,

In maart heeft het bestuur van theater ’t Onderdak, in verband met het Corona virus, alle voorstellingen van het lopende seizoen afgelast. De meeste van deze voorstellingen zijn of worden verzet, een enkele is helemaal geschrapt. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn wel gewoon doorgegaan. Het programma voor het seizoen 2020-2021, het jubileumseizoen, is rond en ook het programmaboekje is klaar maar het drukken is uitgesteld. Het wachten is op meer duidelijkheid. 

Hoewel de regels in verband met Corona virus versoepelen en steeds concreter worden, verandert dat vooralsnog weinig aan de situatie voor theater ‘t Onderdak. Theatervoorstellingen blijven voorlopig vrijwel onmogelijk. Vanaf 1 september zijn er wellicht weer voorstellingen mogelijk maar dan alleen conform de regels van de anderhalvemetersamenleving. Voor ons betekent dit dat er te weinig kaarten per voorstelling verkocht zouden kunnen worden en dat is financieel niet haalbaar.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Als er toestemming is van de gemeente, wordt er vanaf 1 september gestart met wekelijks (dus niet meer 1x in de 2 weken) op donderdagavond met de film! Weliswaar met een maximum aantal bezoekers, maar we zijn heel blij dat we de filmliefhebbers weer kunnen ontvangen. Verkoop van filmkaarten gaat alleen via de website. De prijs wordt 6 euro per voorstelling. Deze kleine prijsverhoging is noodzakelijk in verband met de extra maatregelen die we moeten treffen. 

Achter de schermen zijn wij druk bezig om een en ander zo goed mogelijk te kunnen organiseren zodat het voor iedereen veilig is. Uiteraard hanteren we strikte regels: anderhalve meter afstand, looplijnen, maximaal 2 vrijwilligers achter de bar, geen garderobe, etc. 

In het seizoen 2020-2021 viert theater ’t Onderdak haar 20-jarig jubileum. Gelet op de omstandigheden wordt het vieren van het jubileum uitgesteld. De renovatieplannen van de hal en foyer gaan naar verwachting in juni van start.

Hou nog even vol en hopelijk zien we elkaar weer snel in het theater!

De vrijwilligers van theater ’t Onderdak

Oude Voorstellingen

Deze voorstellingen zijn reeds geweest.