Za 16-Nov-2024 | 20:15

A Tribute to Bob Marley

Rootman J & The Zionyouth Crew

Op de leeftijd van 7 jaar begon Rootman J met het maken van muziek. Dat was in de bergen van West-Afrika waar hij geboren is. Als multi-instrumentalist wilde hij meer van de wereld zien. Zo kwam hij in België terecht, waar hij na een aantal jaren de band Zionyouth-crew opstartte. Samen met zijn band heeft hij reeds de hele wereld afgereisd en op podia gestaan van vele festivals. Voor zijn songs liet hij zich beïnvloeden door Bob Marley, Peter Tosh en Burning Spear. Maar ook the Beatles, Bob Dylan, James Brown en Ray Charles hadden invloed op zijn muziek. Rootman J weet zeer goed hoe hij met de band een goede dosis positieve energie te uiten. Hij uit die positieve energie niet enkel in zijn muziek, maar ook door projecten in Afrika te managen die gericht zijn op onderwijs van kinderen en op emancipatie en gelijkheid van vrouwen. 

Rootman J is een kunstenaar met een missie: Opbloei en versteking van de hele mensheid. Rootman J heeft samen met de Zionyouth crew reeds veel podia in vuur gezet. In Afrika, België, Europa, the USA en andere plaatsen. Sommige zeer bekende festivals zijn: Couleur Café, Reggae Geel, Pukkelpop, Afrocarebean, Lokerse feesten, Sundance, Reggae Jam (D), Summer Reaggae Milaan (I), Reaggae on the River (Ca-USA), and many more. 

Rootman J werkte reeds samen met en deelde het podium met grote namen zoals The Marley Family, Femi Kuti, The Steel Pulse, Burning Spear, Alpha Blondy, Snoop Dog en Shaggy. Rootman J and the Zionyouth crew is meer dan juist een band, ze steunen de bouw van een school in Afrika (Togo).'Wij geloven dat basis onderwijs en voedsel noodzakelijk is voor alle kinderen. Emancipatie van meisjes en vrouwen kan het verschil maken in Afrika. En dit niet enkel in Afrika maar in de hele wereld' Je kan tijdens onze live concerten genieten van onze sound. Je kan onze groovy harmonie en zonnige melodieën voelen tijdens onze concerten. 'Tijdens onze concerten is het onmogelijk stil te blijven staan'


LISTITEM_TITLE
muziek