Za 28-Mei-2022 | 20:15

Speelbeesten II

Maartje & Kine

Maartje & Kine maakt tijdens de coronacrisis van de nood een deugd: de twee multi-instrumentalisten schreven in enkele weken hun nieuwe cabareteske muziekprogramma Speelbeesten II. Dat deden ze niet in Nederland, maar in Kines sneeuwwitte Noorwegen. In het winterwonderland schreef het duo over onderwerpen die ze voorheen nog uit de weg gingen, zoals moeilijke liefdesrelaties, een ontbrekende kinderwens en een dementerende ouder. 


Maartje de Boer & Kine Håndlykken beklimmen het podium met een berg nieuwe liedjes. In Speelbeesten II maakt het publiek onderdeel uit van een experiment: elke avond worden nieuwe nummers geboren, terwijl andere juist een vroegtijdige dood sterven. Maartje en Kine zijn veelzijdiger, gewaagder en persoonlijker dan ooit!

Maartje & Kine schitterden afgelopen zomer dagelijks in ‘Opium op Oerol’. Op Terschelling genoot hun publiek van de typische Maartje &Kine stijl: scherp, actueel, muzikaal, fris, vilein, ontroerend en spelend op legio instrumenten. “De mooiste muziek, betoverende glimlachen en humor” zo beschreef de Theaterkrant in haar 4 sterren recensie over dit optreden.

Veel nieuw publiek ontdekte zo, via de televisie, dit muzikale duo. En dan zijn er nog de trouwe Maartje & Kine fans die elk programma en of meerdere keren willen zien. Kortom de publieke belangstelling groeit. De dames met hun vorig programma nog meer hun unieke stijl gevonden en borduren daarop voort met hun vierde programma ‘Hoge Noot’, onder regie van Titus Tiel Groenestege.

Al met al een verfrissende muzikale comedy in de beste muziektheater stijl.

LISTITEM_TITLE
muziek